среда, 8 апреля 2020 г.

Добірка літератури та джерел з запобігання насильства вдома та у школі

1.     Ланді Банкрофт «Навіщо він це робить?»

Американський психотерапевт Л.Банкрофт розвінчує міфи про чоловіків, які здійснюють домашнє насильство. Матеріал буде корисний людям, які бажають збудувати здорові, безпечні відносини; жінкам, які зазнають емоційного чи фізичного насильства – він допоможе усвідомити те, що відбувається, повернути почуття власної гідності і можливості захистити свої права.


2.     Джейсон Макензі «Psyhopath free. Як звільнитись від токсичних стосунків і не стати жертвою»


Зазвичай люди понад усе прагнуть гармонійних стосунків. Та коли відносини перетворюються на суцільне катування, саме потерпілі будь-що прагнуть примирення, у такий спосіб завдаючи собі шкоди. Ця книжка дарує надію на зцілення від токсичних стосунків. Автор, спираючись на власний досвід, пропонує систему методів, які допоможуть розпізнати руйнівні відносини не лише в особистому житті, а й у професійній сфері та відкритися до нового кохання і щастя. Запропоновані поради допоможуть подолати невпевненість, запобігти депресії, віднайти рівновагу. Замисліться над своїми стосунками та переконайтеся, що не стали жертвою маніпуляцій.

3.     Робін Норвуд «Жінки, які кохають до нестями»



В цьому міжнародному бестселері розглядаються причини, які спонукають багатьох жінок, що шукають любові і люблячого чоловіка, фатально неминуче знаходити неуважних, егоїстичних партнерів, що не відповідають їм взаємністю. Ця книга для тих,кого цікавлять питання:
чому, навіть якщо наші відносини з близькою людиною не задовольняють нас, нам все ж важко порвати їх; як наше бажання любити і сама любов стають пристрастю, залежністю, згубною звичкою, хронічної невиліковною хворобою.

4. Сюзен Ізраельсон, Елізабет Макавой «Синдром Мерелін Монро»

Ця книга присвячена людям, які мають проблеми із відносинами із собою та оточуючими, низьку самооцінку, відчувають нелюбов до себе, а також прагнуть позбутися хворобливих відносин. Автори пропонують низку засобів для будування гармонійних взаємин із друзями, батьками, представниками протилежної статі та пропонують техніки візуалізації для підвищення самооцінки, які дозволяють поглянути на себе по-новому.



4.     Сюзен Форвард, Крейг Бак «Токсичні батьки»



У своїй книжці Сюзен Форвард знайомить читача з основними ознаками токсичних батьків – батьків, що отруюють життя своїм дітям, наголошуючи на тому, що ця токсичність має негативні наслідки для дитини впродовж усього її життя. Як знаємо, корені проблем дорослих – у їхньому дитинстві. Однак попри те, силу цього негативного впливу можна зменшити. Авторка пропонує читачеві застосувати ті методи, якими вона послуговується під час терапевтичних сеансів.



5.     Джоді Пііколт «Дев’ятнадцять хвилин»



Авторка детально розкриває сутність булінгу та його наслідків, описуючи поступову зміну особистості жертви, а також мотиви поведінки спостерігачів та агресорів. Із сюжету книги можна побачити, як само цькування, яке для деяких підлітків було лише цікавою грою та засобом самоствердження, призвело до жахливих наслідків. Розповідаючи історії кожного з героїв, Джоді Піколт дає змогу читачу відчути себе на місці всіх учасників булінгу і їх батьків.




Корисні посилання

1.     Інформаційна кампанія «Розірви коло» https://rozirvykolo.org/

 Частина масштабної програми UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», яка має на меті підтримати процес зміцнення національних механізмів запобігання і реагування на ґендерно зумовлене насильство. Програма реалізується у 12 областях України за підтримки урядів Великої Британії, Канади та Естонії. На сторінці можна знайти інформацію про те, як визначити насильство, засоби звільнення від нього, особисті історії людей, які зазнали насильства.

2.     Освітній проект з протидії домашньому насильству «Дім (не)безпеки» https://nonviolence.ed-era.com/

Проект містить курс з протидії насильству, відеолекції, інформацію про цикл насильства та його види, причини та наслідки, а також огляд контактів організацій, до яких можна звернутися за допомогою.

3.     Кампанія «Уважні батьки» https://childfund.org.ua/diialnist/kampaniia-uvazhni-batky

Один з проетктів благодійного фонду «Благополуччя дітей», метою якого
є привертання уваги до проблеми сексуального насильства над дітьми, кібербулінгу.


4.     Проект «Я маю право» https://pravo.minjust.gov.ua/ua#

Проект торкається таких проблем, як домашнє насильство, булінг та кібербулінг, торгівля людьми, має на меті навчити громадян захищати власні права, забезпечувати інформаційну просвіту з правових питань.

5.    Інформаційна кампанія «Стоп булінг» https://www.stopbullying.com.ua/


Інтерактивний сайт, що дає змогу дізнатися більше про протидію булінгу, враховуючи вік читача. На сторінці викладено статистику проявів цькування, інформаційні брошури та плакати, контакти гарячих ліній.



Комментариев нет:

Отправить комментарий

Протидія булінгу. Інший - Не гірший!

  Перегляньте відео та поміркуйте: до яких наслідків може призвести булінг? Як йому запобігти та як захиститися?