вторник, 14 апреля 2020 г.

Патронатне виховання


ПАТРОНАТНИЙ ВИХОВАТЕЛЬ: ХТО ВІН?
Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.
Хто може бути патронатним вихователем?
Патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка є громадянином України, має досвід виховання дітей, спільно з добровільним помічником пройшов/ла курси професійної підготовки за спеціальною програмою підготовки патронатних вихователів та отримала відповідну рекомендацію, зі згоди всіх членів своєї сім’ї готова до розміщення під патронат дітей за місцем свого проживання і уклала з відповідним органом опіки та піклування договір про надання послуг патронату.
Патронатними вихователями не можуть бути особи, зазначені у статті 212 Сімейного кодексу України, а також особи, чиї діти були засуджені, перебувають/перебували у конфлікті з законом.
Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.
Патронатний вихователь здійснює свою професійну діяльність щодо догляду та виховання дітей в умовах своєї сім’ї, залучаючи до надання послуг в суботні, недільні дні та вечірні години добровільного помічника із числа членів сім’ї. Залучення ще одного члена сім’ї обґрунтовується потребою гарантії у забезпеченні безпеки дитини; підтримки у виконанні певних обов’язків з догляду, особливо у разі влаштування одночасно декількох дітей, немовляти, дітей з особливими потребами тощо.
Кандидатам, що мають намір стати патронатними вихователями для отримання додаткової інформації щодо процесу запровадження цієї послуги необхідно ЗВЕРНУТИСЯ до Енергодарського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул.Козацька, буд.17, каб.3,
Телефон: 6 19 54, 066 153 4739, контактна особа Шапкіна Ірина Олександрівна.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Протидія булінгу. Інший - Не гірший!

  Перегляньте відео та поміркуйте: до яких наслідків може призвести булінг? Як йому запобігти та як захиститися?