среда, 15 апреля 2020 г.

Добірка цікавих психологічних тестів

1. "Що ви побачили на картинці першим?"


Вінценосні журавлі
Якщо ви першими помітили двох птахів на передньому плані, ви почуваєтесь самотньо. Ви хочете говорити про свої почуття, але боїтеся, тому що думаєте, що вони неважливі для інших.

Синій папуга
Зараз ви почуваєтесь покинутими. У сучасному суспільстві ми найчастіше спілкуємося за допомогою повідомлень, електронних листів і картинок. Це чудово, але деякі люди настільки звикли до віртуального спілкування, що взагалі розучилися розмовляти.
Жирафи
Якщо ви першими помітили жирафів, ви хвилюєтесь через свою роботу і відчуваєте велику фінансову нестабільність. На жаль, сьогодні багато людей стикаються з тиском на робочому місці, і коли на ринку росте конкуренція, все стає ще складніше. З іншого боку, технології розвиваються швидкими темпами, тому нам всім потрібно вчитися чомусь новому, щоб йти в ногу з часом.
Зебри
Зараз вас турбує ваше здоров'я або здоров'я близької вам людини. Причому турбує настільки, що ви вже не можете нормально їсти і спати.
Леви
Вас турбує тягар зобов'язань, які ви носите на своїх плечах. Ви так сильно піклуєтеся про інших, що починаєте часом забувати про себе. Оточуючим здається, що ви – дуже сильна і витривала людина, а ви відчуваєте, що готові вибухнути в будь-яку хвилину.
Пантера
Якщо першою ви помітили пантеру, причина стресу – у ваших стосунках. Ви думаєте, що втрачаєте зв'язок з коханою людиною, і часто не знаєте, як виправити ситуацію.


2. Тест "Хто ви?"
Уважно роздивіться геометричні фігури та оберіть ту, з якою себе асоціюєте.


Ключ до тесту:

Квадрат=анатілик 
Людині-«квадрату» властивий пошук логічних способів вирішення проблем. Він уважний до деталей, акуратний і дисциплінований. При цьому дещо консервативний у своїх поглядах. Квадрат схильний готуватися до усього детально і заздалегідь, тому не любить експромтів, під час яких все йде не за планом. Його важко переконати, якщо ваш аргумент – не логіка чітких закономірностей і фактів. При цьому теорію і гіпотези він часто цінує навіть вище реальних фактів, що вже казати за відчуття та почуття! Людина-«квадрат» є малоемоційною, не любить недоречних жартів і безпредметних розмов, не схильна заглиблюватись у проблеми інших, водночас рідко ділиться своїми. 
Плюси: організованість, дисциплінованість, акуратність, пунктуальність, терплячість,
завзятість, наполегливість, вірність слову, чесність, раціональність, спокій, практичність.
Мінуси: "чорно-біле" мислення, однобокість, педантизм, дріб'язковість, надмірна строгість, надмірне затягування рішень, упертість, консерватизм, страх ризику, емоційна сухість, бідна фантазія, скупість. 

Коло = ідеаліст 
Людина-«коло» – найбільш миролюбива з усіх 5 «фігур». Такі люди налаштовані на пошук гармонії і злагоди у взаємодії з іншими, є турботливими. Вони уважні до чужих проблем, аналізуючи які, роблять свої висновки. Людині-«колу» властива тактовність, скромність і доброзичливість. Часто ті, хто обирають цю геометричну фігуру, є невпевненими у собі, можуть затягувати вирішення проблем, коливаючись в їх виборі, або намагаючись знайти найкращі варіанти їх реалізації. Вони нетерпимі до проявів жорстокості та несправедливості. Сильно образившись, людині-«колу» не скоро вдається пробачити кривдника. 
Плюси: комунікабельність, доброзичливість, дбайливість, відданість, щедрість, емоційна чутливість, великодушність, безконфліктність.
Мінуси: залежність від думки інших, м'якотілість, невимогливість, нав'язливість, балакучість, сентиментальність.

Прямокутник=прагматик 
Люди-«прямокутники» – сміливі експериментатори та новатори, вони є гнучкими тактиками, які добре враховують різні можливості і варіанти вирішення проблем. Представники цієї геометричної фігури зазвичай планують свої дії, але їх плани можуть змінюватися у відповідності до ситуації. Вони не люблять чекати, налаштовані на швидку віддачу. Мають практичну кмітливість, маркетинговий, часом спекулятивний підхід. Не люблять довгих теоретичних розмов, головний інтерес – результат справи. Мають інтерес до інновацій, демократичні, невимушені у спілкуванні, миролюбні, мають добре почуття гумору, оптимісти, але часом є легковажними. 
Плюси: орієнтація на пошук, позитивне ставлення до нового, здатність швидко навчатись, чутливість, емоційність, оптимізм, неамбіційність, сміливість.
Мінуси: нетерплячість, непослідовність, легковажність, емоційна нестійкість, наївність, забудькуватість.

Трикутник = реаліст 
«Трикутник» – людина-лідер. Він впевнений у собі, послідовний у діях, налаштований на реалізацію ідей та швидку практичну віддачу. Дуже критичний, часто нетерплячий, ставить факти, досвід і компетентність понад усе. Здатний спрощувати проблеми, не приділяючи їм надмірної уваги.Для нього важливіші дії і результат.
Орієнтований на поточні завдання, не любить загадувати далеко наперед. Недовірливий до теорій, припущень, почуттів інших. Його більше цікавлять способи реалізації конкретної мети, пошук ресурсів і можливостей. Прямолінійний, владний, часом грубий, рішучий і радикальний у взаємодії з іншими. Не любить довгих міркувань або пояснень. Ефективний в ситуаціях з ясною метою Догматичний в судженнях, переоцінює значення досвіду і фактів, через що часто робить помилки. 
Плюси: лідерство, здатність брати відповідальність, вміння вбачати головне, здатність до концентрації сил та уваги, установка на перемогу, впевненість у собі, рішучість, енергійність, відвертість, дотепність.
Мінуси: егоїзм, прагнення контролювання всього навколо, нетерпимість до інших думок, суцільне поглинання у справи, філософія "мета виправдовує засоби", категорійність, імпульсивність, прямолінійність, різкість, уїдливість.

Зигзаг=Синтезатор 
Людям-«зигзагам» притаманна креативність, творчість та добре розвинене естетичне відчуття. Вони є типовими представниками «правопівкульного» мислення, тому про них часто говорять, що вони э бунтівники та інокодумцями.
Таким людям властиві образність, інтуїтивність та мозаїчність. Зигзаги не можуть працювати в добре структурованих ситуаціях. Їх дратують чіткі вертикальні і горизонтальні зв'язки, фіксовані обов'язки і постійні способи роботи. У роботі їм потрібна незалежність від інших і високий рівень стимуляції на робочому місці. Тоді він «оживає» і починає виконувати своє основне призначення – генерувати нові ідеї і методи роботи. На відміну від людей-«кіл», Зигзаги зовсім не зацікавлені в консенсусі і добиваються синтезу не шляхом поступок, а навпаки – загостренням конфлікту ідей і побудовою нової концепції. Причому, використовуючи свою природну дотепність, вони можуть бути дуже уїдливими, «відкриваючи очі» іншим.
Зигзаги – ідеалісти, звідси беруть початок такі їх риси, як непрактичність, наївність. Зигзаги нестримані, дуже експресивні, що, поряд з їх ексцентричністю, часто заважає їм впроваджувати свої ідеї в життя.
Плюси: прагнення до новизни, креативність, жага до знань, енергійність, мрійність, орієнтація на майбутнє, захопленість, експресивність, ентузіазм, дотепність.
Мінуси: неорганізованість, непослідовність, непостійність, зневага до традицій, індивідуалізм, бунтарство, нереалістичність, непрактичність імпульсивність, манірність, уїдливість, колкість.
Зверніть увагу на те, що позитивні та негативні риси характеру, які вказані під кожним психотипом, необов'язково притаманні кожній особистості. Це лише свідчить про те, що з високою вірогідністю вони можуть бути їй властиві.

3. Тест "Подорож у лісі"

Питання:
1. Уявіть, що ви знаходитесь у лісі. Він є світлим чи темним?
2. Перед вами є стежка?
3. Гуляючи лісом, ви побачили чашу. На що вона схожа? Що ви з нею будете робити?
4. Йдучи лісом, ви побачили воду. Вода перебуває у русі? Якого розміру водойма? Вона глибока? Вам треба перейти її, у який спосіб ви це зробите?
5. Раптом ви зустріли ведмедя. Який він має вигляд і чим займається? Вам треба йти далі, як ви його оминете?
6. Ви дійшли до галявини. Ви бачите на ній людей, як далеко вони від вас?

Ключ до тесту:
Ліс символізує ваше сприйняття того, що зараз відбувається у вашому житті. Якщо ліс темний та густий, то ви схильні до дещо песимістичного сприйняття, сніг у лісі – говорить про оптимізм, або навіть наївність сприйняття дійсності.
Стежка – невпевненість у собі. Психологи стверджують, що ті, хто уявляють стежку, знаходяться в пошуках свого призначення. Впевнені у собі люди, або ті, що вважають, що зараз знаходяться на вірному життєвому шляху, уявляють ліс без стежки.
Чаша – багатство і ваше ставлення до нього. Що ви уявили, справжній трофей чи пластиковий кухоль? Вигляд цієї самої чаші – ваше сприйняття того, на що ви заслуговуєте. Ви залишили чашу поза увагою? Отже або матеріальні блага для вас не є реальної цінністю, або ви вважаєте, що недостатньо працювали, щоб отримати винагороду. Уявили чашу у вигляді чашки та випили з неї? Це означає, що ви знаходите винагородам практичне застосування, використовуючи їх «тут і зараз». Забрали чашу з собою? Ви швидко досягаєте перемог і шукаєте нові можливості.
Вода – насолода від життя і задоволення. Швидкість потоку – ваша потреба у насиченості подіями протягом життя.
Глибина – ваші очікування. Чим глибша водойма, тим ви більш вимогливі до того, від чого отримуєте задоволення. Калюжка свідчить про те, що ви здатні щиро порадуватись навіть дрібницям.
Чим легше ви перетинаєте воду – тим ліберальніше ви ставитесь до способів отримання задоволення у житті. Складний шлях свідчить про те, що лише для отримання мінливої радості та нових емоцій ви в жодному разі не поступитесь своїх принципів (наприклад, не будете пробувати наркотики в жодному разі).
Ведмідь – проблеми і те, як ви справляєтесь з ними. Якщо ви побачили плюшевого іграшкового ведмедика чи щось подібне – у вас зараз все добре. Якщо побачений ведмідь спокійний – це свідчить про те, що проблеми під вашим контролем.
Те, як ви ставитесь до ведмедя, свідчить про те, як ви вирішуєте проблеми. Заспокоюєте, щоб мирно пройти потім? Тікаєте? Нападаєте першим?
Галявина – ставлення до інших. А кількість людей на галявині – потреба у спілкуванні. Якщо ви екстраверт, то уявите цілу компанію поряд; інтроверт – скоріше за все, подумки побачите порожню галявину. Якщо люди поряд – вам потрібна комунікація, якщо на відстані – вам приємне спілкування, але комфортніше проводити час на самоті.








Комментариев нет:

Отправить комментарий

Протидія булінгу. Інший - Не гірший!

  Перегляньте відео та поміркуйте: до яких наслідків може призвести булінг? Як йому запобігти та як захиститися?