понедельник, 19 апреля 2021 г.

Тиждень психології. День кіно

Добірка психологічного кіно, яке налаштовує до міркувань про наслідки вибору в житті людини, мету, внутрішні конфлікти, взаємовідносини з оточуючими.

1. «Іспит»

Загадкова, потужна корпорація. Вісім талановитих претендентів, одне вакантне місце. Вони повинні грати за правилами, відповідати на всі питання. Напруга буде рости. І головне питання в тому: наскільки далеко кожен з них готовий зайти, щоб отримати це місце?

2. «Дівчина в потязі»



Самотня дівчина кожного дня їздить на роботу на потязі. Вона проїжджає повз одних і тих самих будинків, слідкує за їх мешканцями. Але одного дня вона помітила щось неправильне…

3. «Машиніст»


Тревор Резнік не спить вже цілий рік. Перетворившись на подобу живого скелета, він балансує на межі тривкого забуття та реальності. Він втомився від навали лякаючих марень, від дивних подій навколо себе у буденному житті, тим більше, що віднедавна вони почали накручуватись у приголомшливий і незбагненний клубок. Тепер, щоб не збожеволіти, Тревор має з’ясувати, що з ним відбувається і ким він є насправді? Розпочавши ризикований пошук в лабіринті лякаючих подій і напівздогадок, герой і гадки не має, про що йому належить дізнатися.

4. «Острів проклятих»



Двоє федеральних маршалів США прямують на один з островів у штаті Масачусетс, щоб розслідувати зникнення пацієнтки з клініки для божевільних злочинців. Під час розслідування їм доведеться зіткнутися з брехнею, ураганом і смертельним бунтом мешканців клініки.

5. «Стенфордський тюремний експеримент»



Психолог Стенфордського університету Філіп Зімбардо проводить експеримент, щоб перевірити гіпотезу щодо того, чи є особисті якості в’язнів та охоронців причиною жорстокого поводження у тюрмах. Для експерименту Зімбардо обрав двадцять чотири студенти, які повинні взяти участь в симуляції тюрми і зайняти роль охоронців та в’язнів. Студенти, які взяли роль охоронців, починають зловживати своїм положенням.

6. «Все ще Еліс»



Еліс Гавленд – професор лінгвістики у Колумбійському університеті, в неї щасливий шлюб і троє дітей. Проте одного дня вона помічає, що забуває слова. Після обстеження Еліс отримує результати – в неї хвороба Альцгеймера на ранній стадії, що передалась їй від матері.

7. «Пам’ятай»



Леонард Шелбі вишукано і дорого одягнений, їздить на новенькому «Ягуарі», але проживає в дешевих мотелях. Його мета в житті – знайти вбивцю дружини. Його проблема – рідкісна форма амнезії, втрата короткої пам’яті: пам’ятаючи все, що було до вбивства, він не пам’ятає, що було 15 хвилин тому. Його супутники – фотоапарат «Polaroid» і тату на тілі. І чому покараних більше, ніж винних?

8. «Чорний лебідь»



Кінострічка про складні відносини між матір’ю та дочкою, внутрішній конфлікт людини та її приховані боки,  професіоналізм, який потребує повного самовіддання, суперництво.

9. Траса 60



Психологічний фільм-прітча з елементами комедії, який торкається соціальних проблем, таких як вживання наркотиків, взаємовідносин між людьми, батьками та дітьми, питання мети в житті людини. Дивний та забавний чоловік на ім’я Ж.Грант стверджує, що може виконати будь-яке бажання, але слід їх формувати чітко і обережно. Саме його одного дня зустрічає юрист Нейл. Він задоволений життям, але у ві сні його переслідує дівчина, думок про яку він ніяк не може позбутися. Грант запрошує Нейла в захоплюючу подорож по невідомій трасі 60, якій навіть немає на мапі. Нейл наважується на те, щоб все кинути і розшукати таємну незнайомку.

10. Господін Ніхто



У 2092 році 118річний Немо залишився останнім смертним на планеті, адже всі люди внаслідок процесу теломеризації досягли безсмертя. Однак Немо вперто вірить, що йому досі 34 роки і лише під впливом гіпнозу пригадує вибіркові моменти зі свого життя, розповідаючи їх журналісту з газети. Події у фільмі перетасовані хаотично, вони розглядаються з трьох основних точок життя головного героя: у віці дев’яти, п’ятнадцяти та тридцяти чотирьох років. У дев’ять років Немо, батьки якого розлучаються, мусить зробити важливий вибір: залишитись жити з батьком, чи поїхати з матір’ю. Від того, який шлях він обере, залежить все його подальше життя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Протидія булінгу. Інший - Не гірший!

  Перегляньте відео та поміркуйте: до яких наслідків може призвести булінг? Як йому запобігти та як захиститися?