вторник, 20 апреля 2021 г.

Тиждень психології. День літератури

Що почитати дітям?

                                          Андрій Усачов «Розумна собачка Соня»

Розумна і вельми допитлива собачка Соня повсякчас потрапляє в неймовірні і кумедні ситуації. І після кожного такого випадку розумна Соня робить для себе висновки на майбутнє. Книга порадує батьків і дітей цікавими сюжетами, чудовими малюнками і тонким гумором. Книга підійде для молодших школярів.



Олександр Волков «Чарівник Смарагдового міста»

Улюблена книга багатьох поколінь юних читачів розповідає про захопливу подорож дівчинки Еллі та її песика Тотошки до Чарівної Країни, де їм випадає пройти крізь неймовірні труднощі та дивовижні пригоди, а також зустріти справжніх друзів.



                                     Всеволод Нестайко «Тореадори з Васюківки»

Культовий твір, який увійшов до переліку золотої класики української літератури. Свого часу повість була включена до обов’язкової шкільної програми. Книга відзначена у «Почесному списку Андерсена» і перекладена двадцятьма мовами. Завдяки чудовому вмінню автора створювати гуморістичні історії серія веселих оповідань часом доводить читачів до нестриманого сміху.


Вільям Голдінг «Володар мух»

Внаслідок авіакатастрофи кілька дітей потрапляють на безлідний острів, дуже схожий на райський куточок. Безмежний океан, тропічні пальми, кришталеве джерело, таємнича печера… Тут є все, крім дорослих. У маленькій громаді відразу визначаються два лідери. Починається боротьба за владу. І надто скоро діти забувають не тільки про дружбу й порядність, а й про людську подобу. Межа, яка відділяє людину від тварини, дуже тонка, і боятися треба не того звіра, що десь зовні. Набагато страшніший той, що всередині кожного… 

Астрід Ліндгрен "Роня, дочка розбійника"

У повісті-казці видатна дитяча письменниця Астрід Ліндгрен розповідає про дівчинку Роню та про незвіданий світ. Роня – дочка ватажка розбійників –мешкає в лісі разом із ватагою свого батька. Життя дівчинки дивовижно змінилося, коли вона зустріла Бирка – сина давнього супротивника її батька. На долю підлітків випадають важкі випробування в пралісі, де живуть міфічні істоти – літавиці, товстогузики, поночівники… Та справжня дружба долає всі перешкоди!

Владислав Крапівін «Зброєносець Кашка»

Книга про справжню дружбу, пригоди та взаємопідтримку. Події відбуваються у літньому таборі. Коли Володі в якості "Зброєносця" для змагань у стрілянині з лука призначили Кашку, він дуже засмутився. Зовсім некчімним здався йому помічник. Але не відмовлятися ж від участі в змаганнях "Великого і непереможного лицарського ордену"!


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Протидія булінгу. Інший - Не гірший!

  Перегляньте відео та поміркуйте: до яких наслідків може призвести булінг? Як йому запобігти та як захиститися?