воскресенье, 17 октября 2021 г.

Профілактика

 




Загальні правила безпечного працевлаштування за кордоном.

 • Обов’язково переконайтесь, що Ваша робота за кордоном має законний статус. Ще до виїзду Ви маєте отримати дозвіл на роботу або робочу візу - робочу, а не туристичну.

 • Обов’язково звертайтесь до посольства країни призначення особисто, особливо якщо Ви звертаєтесь за робочою візою.

 • Обережно з паспортом! Ніколи нікому не віддавайте свій паспорт, окрім як працівникам посольств, консульських установ та прикордонних пунктів пропуску. Це Ваш ідентифікаційний документ і він повинен завжди бути у Вас. Якщо Ви загубили свій паспорт за кордоном або ж його відібрали у Вас силою, звертайтеся терміново до консульства України в Единбурзі за телефоном "Гарячої" лінії: +44 7423290618.

 • Зробіть ксерокопії всіх важливих документів! Ще до виїзду зробіть ксерокопії Вашого паспорта, візи, страхового полісу та будь-яких інших документів,пов’язаних із поїздкою. Тримайте їх у безпечному місці окремо від оригіналів. Крім того, залишіть копії своїм рідним та/або друзям в Україні.

 • Не виїздіть із країни, доки не отримаєте чіткої контактної інформації про місце, де Ви будете працювати та про безпечне й надійне місце проживання. Повідомте рідним та/або друзям про детальне місце свого перебування за кордоном, а також залишіть їм детальну інформацію про Вашого роботодавця. Поділіться цією інформацією щонайменше з трьома рідними та близькими людьми!

 • Довідайтеся, як убезпечити себе від потрапляння до тенет торгівців людьми.

В Україні діють деякі злочинні групи, які продають людей у рабство за кордон під прикриттям обіцянок законного працевлаштування. Пам’ятайте, ніхто не захищений від таких небезпечних ситуацій.

Зателефонуйте до Центрів консультування мігрантів і дізнайтеся більше, як мінімізувати ризик стати жертвою торгівлі людьми.

 • Обов’язково ознайомтесь з правами працівників та мігрантів у відповідній країні призначення; у більшості країн встановлені стандарти мінімального рівня оплати праці, максимальної тривалості, робочого дня та компенсацій у випадку нещасних випадків на виробництві.

 • Обов’язково запитайте свого закордонного роботодавця про медичне обслуговування та соціальний захист, на які Ви можете розраховувати. Пам’ятайте, що роботодавці мають обов’язки по відношенню до своїх працівників.

 • Обов’язково запишіть перелік умов угоди з роботодавцем, щоб до виїзду чітко усвідомити свій зиск від працевлаштуванням за кордоном та свої обов’язки.

 Подбайте про власну безпеку заздалегідь!

Джерело: https://edinburgh.mfa.gov.ua/news/64693-zagalyni-pravila-bezpechnogo-pracevlashtuvannya-za-kordonom

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Протидія булінгу. Інший - Не гірший!

  Перегляньте відео та поміркуйте: до яких наслідків може призвести булінг? Як йому запобігти та як захиститися?