четверг, 21 января 2021 г.

 


❓❗️ Як провести ефективний урок в ZOOM: 6 корисних лайфхаків для вчителів
Дистанційне навчання в школах стало викликом для всіх педагогів. Тож давайте ділитися порадами, як організувати онлайн-навчання зі своїми учнями і не втратити зв’язок з ними. Ми склали простий і зрозумілий перелік лайфхаків, що допоможуть проводити уроки ефективно та цікаво.
✔️ Спілкування з класом.
Не кваптеся вмикати одразу демонстрацію екрану. Для привітання використовуйте режим «крупний план», так учні бачитимуть вас на весь екран, й точно за карантин не забудуть як саме ви виглядаєте 😉
✔️ Опитування класу.
Для швидкого опитування можна використовувати смайлики. Підготуйте питання, де варіанти відповіді позначені не звичними "а, б, в", а смайлами. Учні натискатимуть на відповідний смайл, а ви відразу побачите правильну відповідь.
✔️ Піднята рука.
Коли в класі 30 учнів, то краще просити їх вимикати звук, аби не було дуже шумно. А от якщо учень хоче відповісти чи щось розказати - він може натиснути кнопку «підняти руку», тоді біля його прізвища з‘явиться синя долонька.
✔️ Дошка.
Не забувайте, що на ній можуть працювати одразу декілька учнів. А ще можна писати різними кольорами, ставити смайли, або малювати лінії. До речі, в режимі демонстрації екрану, учні також можуть писати, навіть поверх презентації. При цьому за допомогою опції «очистити не мої малюнки» вчитель може видалити лише записи учнів, а свої залишити.
✔️ Індивідуальна відповідь.
Хочете, щоб ніхто не бачив відповідь учня, окрім вас? Не проблема! В налаштуваннях чату оберіть опцію «відправляти повідомлення лише організатору».
✔️ Написи на дошці.
Писати мишкою зовсім не зручно, тож радимо використовувати опцію «Текст» і друкувати матеріал прямо на дошці. Або ж, якщо у вас є планшет, ви можете проводити конференції з нього використовуючи стілус, ним писати набагато зручніше.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Протидія булінгу. Інший - Не гірший!

  Перегляньте відео та поміркуйте: до яких наслідків може призвести булінг? Як йому запобігти та як захиститися?