среда, 4 марта 2020 г.

Як розпізнати психологічне насилля?

Як розпізнати психологічне насильство?

19 серпня 2019, 17:39
Фахівці Головного територіального управління юстиції у Волинській області та сімейний радник Віктор Вальчука підготували роз’яснення щодо того, як виявити та протидіяти психологічному насильству.
Неодноразово у своїх попередніх роз’ясненнях ми наголошували як протидіяти домашньому насильству, розповідаючи, зокрема, про його форми, відповідальність та спеціальні заходи по протидії насильству тощо. Сьогодні поговоримо про одну із форм домашнього насильства, а саме – психологічне насильство.
З чим найперше у вас асоціюється термін «насильство»? Напевно для усіх без винятку із фізичною шкодою. Зазначимо, що сприймання насильства винятково як завдання фізичних ушкоджень не є правильним. Психологічне насильство, на відміну від фізичного, сексуального чи економічного набагато важче ідентифікувати.
Сьогодні ми б хотіли розповісти саме про цю форму насильства, яке може проявлятися у: словесних образах, погрозах, у тому числі, щодо третіх осіб; приниженні, переслідуванні, залякуванні, інших діяннях, спрямованих на обмеження волевиявлення особи; контролі у репродуктивній сфері – якщо такі дії або бездіяльність викликали у постраждалої особи побоювання за свою безпеку чи безпеку третіх осіб, спричинили емоційну невпевненість, нездатність захистити себе або завдали шкоди психічному здоров’ю особи.
Особливостями є те, що психологічне насильство відбувається наступним циклічно: якщо воно з’явилось один раз, то обов’язково повториться. Крім того, воно має тенденцію до зростання.
Докладніше читайте за посиланням: Як розпізнати психологічне насилля?

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Протидія булінгу. Інший - Не гірший!

  Перегляньте відео та поміркуйте: до яких наслідків може призвести булінг? Як йому запобігти та як захиститися?