четверг, 3 января 2019 г.

Дитяча інтернет-залежність

Якщо дитина потрапила у інтернет-залежність:


По-перше, в жодному випадку не забороняйте їй заходити у інтернет. Не додавайте до її нав’язливого бажання ще й додаткової привабливості забороненого плоду.
По-друге, елементарно згадайте, що любила ваша дитина до того, як застрягла у всесвітній павутині? Ходити на риболовлю? – Нагадайте їй про це! Подаруйте нову вудку і поїдьте з нею за місто. Гасати на велосипеді? – Влаштуйте велотрек наввипередки, заодно й самі згадаєте дитинство. Підіть з дитиною у аквапарк, в басейн, запросіть додому її однокласників і друзів, влаштуйте веселу вечірку з іграми та конкурсами. Загалом покажіть, що у реальному житті є багато вражень.
По-третє, поговоріть з дитиною. Поясніть їй, що всесвітня мережа (за всієї її привабливості) не дасть успіху в житті, не зробить багатою, не подарує щастя, справжнього кохання та справжніх стосунків. Але все неодмінно буде, якщо вона почне отримувати безцінний досвід в реальному світі, доглядати себе, спілкуватися з людьми нормальною, живою мовою.
По-четверте, більше проводьте часу з дитиною, ненав’язливо відволікайте її від інтернету, розмовляйте з нею. Спробуйте зрозуміти, чим вона живе, чого їй не вистачає, чого шукає у інтернеті. 
По-п’яте, фіксуйте час. Дітей молодшого віку простіше контролювати. Вибирайте комп’ютерні ігри тільки з позитивними та розвивальними сюжетами. Домовляйтеся одразу ж, скільки часу вона бавитиметься. Добре, якщо після закінчення дозволеного часу ви перемкнете увагу на інше, цікавіше заняття.
Дітям шкільного віку необхідно спокійно, без роздратування розповісти, які наслідки можуть бути від надмірного сидіння за комп’ютером, постійно нагадувати їм про це. За можливості (враховуючи вік) обмежувати час спілкування у соцмережах.
Але якщо все це не допомагає, зверніться до професійних психологів. Лікування інтернет-залежності, як і будь-якої іншої, вимагає терпіння і наполегливості. Уникайте насилля та агресії – і тоді все буде добре! 


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Протидія булінгу. Інший - Не гірший!

  Перегляньте відео та поміркуйте: до яких наслідків може призвести булінг? Як йому запобігти та як захиститися?