вторник, 4 января 2022 г.

Патронатний вихователь для дітей

 


Хочете зробити турботу про дітей своєю роботою? Тоді ця вакансія для вас.

Патронатний вихователь покликаний тимчасово піклуватися про дитину, яка з різних причин не може мешкати зі своєю родиною. Відповідні служби тим часом проводять комплексну роботу з біологічними батьками, щоб повернути дитину до рідних, або шукають дитині іншу родину.

Робота патронатного вихователя - постійна, термін перебування кожної дитини в родині патронатного вихователя - тимчасовий (до 3 місяців). У разі наявності обставин може бути продовжений, але не більш як до 6 місяців. Після вирішення ситуації однієї дитини, патронатному вихователю передають на тимчасове піклування іншу дитину, яка потребує допомоги.

Що потрібно робити?

- надавати дитині тимчасовий прихисток у своєму домі, піклуватися про неї,

- створювати дитині на цей час умови для повноцінного навчання і розвитку,

- оточувати дитину доброзичливою атмосферою, допомагати дитині пережити травму чи стрес,

- забезпечувати доступ до необхідних дитині послуг (наприклад, якщо дитина має порушення розвитку, відвідувати з нею заняття спеціалістів).

Хто може стати патронатним вихователем?

- особа, яка досягла повноліття,

- має добровільного помічника, який разом з кандидатом у патронатні вихователі готовий пройти навчання і надавати допомогу патронатному вихователю у догляді за дитиною, влаштованою до сім'ї патронатного вихователя,

- має відповідні умови для перебування дитини/дітей (власне житло з окремою кімнатою для дитини),

- має згоду від усіх членів своєї родини, які проживають у помешканні, доглядати тимчасово влаштовану дитину,

- має бути працевлаштованим лише як патронатний вихователь і не мати підробітку, щоб знаходитися поруч із дитиною постійно.

Що отримує патронатний вихователь?

-щомісячну оплату праці у розмірі 5 прожиткових мінімумів для осіб працездатного віку (в разі влаштування дитини віком до 1 року, двох і більше дітей оплата збільшується на 10 відсотків на кожну дитину);

-офіційне працевлаштування та страхові внески;

-виплати на утримання дитини, яка перебуває під патронатом у розмірі 2,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, для дитини з інвалідністю - 3,5.

Бути патронатним вихователем – це неоціненна допомога дитині в її кризовий період. Покращити чиєсь життя реально навіть за короткий час.

Запорізька область вже  має позитивний досвід створення патронатних сімей.  Кількість патронатних сімей на території Запорізької області станом на січень 2022 рік  - 9 (33 дитини). На превеликий жаль в м.Енергодар відсутня послуга із термінового влаштування дітей, які не мають статусу позбавлених батьківських прав.

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

Дізнатися більше про патронат можна звернувшись до Енергодарського міського центру соціальних служб за адресою: вул.Козацька, 17, каб.3, т.6 19 54, 066 153 4 739 - Ірина Олександрівна.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Протидія булінгу. Інший - Не гірший!

  Перегляньте відео та поміркуйте: до яких наслідків може призвести булінг? Як йому запобігти та як захиститися?