среда, 1 сентября 2021 г.

Чому не варто починати палити?

 

ЧОМУ НЕ ВАРТО починати ПАЛИТИ?



ПРИЧИНА ПЕРША – ІМІДЖ

Давно вже минули ті часи, коли курити було модно. Зараз в моді здоровий спосіб життя, спортивне тіло, все те, що підкреслює здоров’я і сили в людині. Енергія, молодість і свобода від залежностей – ось значущі сьогодні орієнтири.

ПРИЧИНА ДРУГА – «ФІЗИЧНА НЕМІЧНІСТЬ»

Мабуть, ніхто не сперечатиметься з тим, що людина, яка палить, завжди програє некурящим в силі, швидкості, спритності і в активності в цілому. Задишка від постійного куріння не дає людині встигнути за товаришами ні в грі, ні в енергійній справі

ПРИЧИНА ТРЕТЯ – ВИНИКНЕННЯ ЗАЛЕЖНОСТІ

Постійне вживання такої хімічної речовини, як тютюн, викликає залежність. Чи справді ви хочете, щоб їй підпорядковувалось ваше життя? Ознака успішної людини – керування своєю поведінкою власноруч, без приділення уваги шкыдливим звичкам.

ПРИЧИНА четверта – ПРОБЛЕМА ЗІ ШЛУНКОМ

У кожного курця людини з часом розвивається те чи інше захворювання шлунка. Тому що куріння натщесерце призводить спочатку до гастриту, а потім і до виразки шлунка. І для завзятого курця це тільки питання часу.

ПРИЧИНА п'ята – ПОСТІЙНА ЗАСТУДА

Курець більше за інших схильний всім можливим респіраторних захворювань, так як його дихальна система ослаблена спочатку. Причому куріння призводить до того, що звичайні ГРВІ та ГРЗ нерідко закінчуються ускладненими бронхітами.

ПРИЧИНА шоста – СУДИНИ

Куріння викликає закупорку судин атеросклеротичними бляшками. Холестерин накопичується на внутрішній стороні артерій, в результаті чого вони не справляються з подачею кисню до тканин організму. Атеросклероз – дуже серйозний захворювання, що приводить до інвалідності і смерті.

ПРИЧИНА сьома – ПРОБЛЕМИ З ПОТЕНЦІЄЮ І ГОРМОНАЛЬНІ ПОРУШЕННЯ

Не секрет, що і те, і інше тісно пов’язане з нікотиновою залежністю. Завзятий курець буває не здатний до нормального зачаття дитини. Для багатьох людей це стає сімейною трагедію.

ПРИЧИНА восьма – ХВОРОБИ СЕРЦЯ

Ішемічна хвороба серця – це частий «сусід» багаторічної нікотинової залежності. Болі в області серця часом є звичними супутниками курця зі стажем.

ПРИЧИНА дев'ята – ЗАПАХ

Курці часто сприймаються в суспільстві негативно. В першу чергу, через запах. Можна зрозуміти невдоволення некурящих людей, коли їм доводиться вдихати важкий «аромат» тютюнового диму.

ПРИЧИНА ДЕСЯТА – ЗАЙВІ ВИТРАТИ

Коли людина кидає палити, він дуже сильно відчуває це в грошах. Адже сигарети – це постійна грошова яма, що приносить тільки шкоду здоров’ю. І нехай ця причина не найважливіша, але все одно куди корисніше і приємніше витратити гроші на іграшку дитині або квіти коханій, ніж на черговий букет хвороб курця. До того ж, паління неповнолітніх в громадських місцях тягне за собою адміністративну відповідальність.

Джерело: https://razborka-pc.com.ua/10-prychyn-chomu-ne-varto-palyty.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Протидія булінгу. Інший - Не гірший!

  Перегляньте відео та поміркуйте: до яких наслідків може призвести булінг? Як йому запобігти та як захиститися?