вторник, 11 сентября 2018 г.

Небезпечні ігри у соціальних мережах

У мережі з'явилася нова небезпечна гра для підлітків, аналог "Синього кита" - "Момо".

Нова гра поширюється через додаток Whatsapp.

МОМО - дивний "користувач" із моторошною аватаркою, який з'явившись у контактах починає надсилати фотографії та тексти (як правило, новини) із неприємним змістом на кшталт тел жертв катастроф, часто знімки і посилання приходять у нічний час. Після такого пресингу Moмо стверджує, що багато знає про людину: де живе, його вік і як його по-справжньому звуть і т.д. Після цього страшилка дає своїм співрозмовникам різні завдання (спуститися у темний підвал), обіцяючи більше не турбувати, якщо абонент завдання виконає.

Імовірно, що фінал гри такий же, як у "Синього кита" - підліток повинен покінчити життя самогубством. Принцип спілкування схожий - якщо підліток відмовляється здійснювати завдання, йому починають загрожувати і залякують.

На Youtube можна знайти безліч відеороликів спілкування підлітків із Момо, але вони є фейком, лише додатково підвищують інтерес до цього явища.
Якщо ви чуєте від дитини щось про Момо, то розкажіть йому про такі факти:

  1. Аватарка Момо - це насправді фото скульптури, яку виставили в галереї жахів Vanilla Gallery ще в 2016 році. Скульптура зображує моторошний бюст істоти, схожої на жінку, із виряченими очима і гротескною усмішкою, на пташиних лапах.
  2. Це робота японського художника Мідорі Хаясі, який ніяк не пов'язаний із грою MOMO.
  3. Є версія, що спочатку інформація про Момо з'явилася на youtube від іспанських геймерів в якості рекламної акції гри Момо і потім цю ідею підхопили хакери.
  4. На підтвердження цього можна навести такий факт: якщо відповідати Момо з "чистого" телефону і абсолютно "чистої" сімки, то він (о) починає писати японською, питаючи - "Хто ти?". До речі - у будь-яких інших випадках Момо безпомилково визначає ваше географічне розташування і пише вам відповідною мовою.
  5. Момо-хакер за секунди дізнається про вас все, може витягнути по своїх каналах навіть те, що ви вже видаляли - файли, фото, відео, записи розмов, що завгодно. Так що не варто відповідати, відкривати файли, і тим більше вже спеціально писати або дзвонити Момо.
Джерело: http://4mama.ua/uk/kids/health/9278-ne-vedis-na-momo-nova-smertelna-gra-lyakaye-ditey-i-pidlitkiv

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Протидія булінгу. Інший - Не гірший!

  Перегляньте відео та поміркуйте: до яких наслідків може призвести булінг? Як йому запобігти та як захиститися?